De volledige route naar Galicië op je smartphone!

Jan 15, 2022

Deze app is je beste vriend op weg naar Santiago

Op de camino de Santiago, die zowel een avontuur in de natuur, een spirituele reis als een persoonlijke ervaring is, wil iedereen een paar dagen of weken tot zichzelf komen en zich van de wereld losmaken. Vreemd genoeg vertrekken maar weinig mensen zonder hun gsm. De smartphone is natuurlijk niet alleen jouw reddingsboei in geval van pech maar ook je link met je dierbaren thuis. En nu is jouw smartphone ook je ‘pad’ naar de Camino Santiago, een baanbrekende mobiele app die de regio Galicië je aanbiedt en die jouw ervaring onderweg veel completer en gemakkelijker zal maken. 

‘Camino Santiago’ is een mobiele app die speciaal is ontworpen voor pelgrims die de camino de Santiago door de regio Galicië volgen of, als ze van verder komen, zodra ze Galicië binnenkomen. De app bevat allerlei informatie over routes, bezienswaardigheden, accommodatie … en meer in het algemeen over alles wat je nodig hebt om de pelgrimstocht in Galicië met een gerust hart af te leggen.  

Een gratis app op alle platforms 

Deze app voor smartphones maakt deel uit van het ‘Smart Camino’ project van de regio Galicië. Het doel is dat jij tijdens jouw reis in Galicië over een praktische en voortdurend bijgewerkte zakgids beschikt. ‘Camino Santiago’ is een gratis app en is beschikbaar op het iOS- en Android platform. De app biedt verschillende talen aan. 

Jouw zakgids 

Zijn er accommodaties in de buurt? Welke restaurants en toeristische of natuurlijke attracties mag je zeker niet missen? Wat voor weer wordt het morgen? Waar vind je hulp? Welke activiteiten staan er op jouw reisschema? ‘Camino Santiago’ is een app die je snel antwoorden geeft en jou begeleidt op de wegen van Galicië. 

Voor alle officiële routes 

Dankzij deze app heb je altijd alle informatie bij de hand die je nodig hebt voor een zorgeloze reis langs de route door Galicië die jij hebt gekozen. De meeste functies zijn altijd toegankelijk, zelfs als jouw smartphone geen netwerk kan vinden en je geen toegang tot wifi hebt. 

‘Camino Santiago’ biedt informatie over alle officiële routes van de camino de Santiago zodra je Galicië binnenkomt: de Franse route, de route van Fisterra en Muxía, de ‘Vía de la Plata’, de Portugese route, de ‘camino primitivo’, de noordelijke route, de zeeroute van Arousa en de rivier Ulla, de winterroute. 

Augmented reality en digitale krant 

Geniet van de voordelen van augmented reality om alle bezienswaardigheden in jouw omgeving via de camera van jouw gsm weer te geven. 

In de rubriek ‘Mijn dagboek’ bewaar je de mooiste momenten van jouw ervaring op de camino (notities, foto’s …). Vervolgens stel je jouw eigen digitale boek samen via de functie ‘Mijn ervaring’, die hier op ons portaal beschikbaar is. 

De essentie in realtime 

Je hebt in realtime toegang tot alle nuttige informatie over de officiële routes. Gebruikers die zich abonneren, krijgen toegang tot gepersonaliseerde routes op het portaal. In elke sectie kun je zien waar je kunt eten, waar je kunt overnachten, welke monumenten en bezienswaardigheden je kunt bezoeken … 

Concreet: 

– ETEN: lijst van herbergen in het officiële netwerk, bijzonderheden, openingsuren, ligging, telefoonnummer en foto’s. 

– ONTSPANNEN: toegang tot informatie over evenementen (feesten, concerten, workshops enz.). 

– ONTDEKKEN: alle toeristische rijkdommen in detail: beschrijving, ligging, foto’s …  

Nuttige functies 

– GOEDE DEALS: je wordt op de hoogte gehouden van de promoties die toeristische etablissementen in de omgeving aanbieden. 

–  WEERBERICHT: het weerbericht in realtime door MeteoGalicia

– VEILIGHEID: hoe contact opnemen met gezondheidscentra en hulpdiensten. 

Langs de routes van smaken en aroma’s

Een ontdekkingstocht van de Spaanse keuken langs de twee belangrijkste routes naar Santiago

Volg de route door de hoofdpoort

Navarra, een onmisbare doortocht van de route op het Iberische schiereiland